Friday, January 13, 2012

Itsetehdyt pinaattiletut

Mun kuume oli aamulla jo melkein lähtenyt!! Jeee :)
Skippasin silti ekan tunnin koska olo ei ollut vieläkään ihan kuin voittajalla, mutta eiliseen verrattuna paljon parempi. Tänään oli wanhojen harkat ja olihan niihin päästävä, joten ei kun kouluun. 1,5h myöhemmin kirosin itseäni ja tyhmää flunssaa. Tuli niin huono olo ettei tosikaan. Onneks kun pääsi istumaan ja vähän rauhoittu se meni ohi. Edelleen nenä vuotaa ja on vähän lämpöä mutta selvästi jo paranemaan päin!

Tässä näin äidin kanssa kokkaillessa tuli mieleen jakaa teidän kanssa yksi hyvä resepti!
Oon jostain syystä viime aikoina syönyt hirveesti pinaattilettuja. Ihan niitä kaupan valmiita. Einesruuista ne on ehkä vähiten pahin vaihtoehto. En koskaan ajatellutkaan että niitä vois tehdä itse, ennen kun törmäsin tähän reseptiin. Itsetehdyt pinaattiletut on niin helppoja tehdä ja tosi paljon parempia kun kaupan valmiit.
(Valittavasti isä varasti mun kameran töihin, joten saatte tyytyä netin antimiin..)

Pinaattiletut:

1ps (150g) pinaattia
5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa

1, Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä 15-30 minuuttia.

2. Paista

3. SYÖ!


Helppoo ku heinän teko ja nopeetakin vielä. Maku ei paljoa eroa tavallisista letuista. Jos haluaa reseptistä vähän terveellisemmän voi vehnäjauhot korvata esim. täysjyvävehnäjauhoilla tai grahamjauhoilla. Ihan uuden variaation saa jos sekoittaa joukkoon vaikka 100g fetaa. Nam!
Mansikkahilloa ja raejuustoa päälle ja eikun menoks. :)

Kai se sitten on niin että pinaattia joko vihaa tai rakastaa. Joku on jopa ihan osuvasti sanonut että "Inhoan sitä ja olen onnellinen inhotessani sitä, koska, jos pitäisin siitä, söisin sitä, enkä voi sietää sitä". Pinaatista on sikäli aika ristiriitaista tietoa. Se sisältää kuulemma paljon rautaa, mutta siinä on myös oksaalihappoa joka vaikeuttaa raudan imeytymistä. Lisäksi oksaalihappo sitoo kalsiumia. Lisäksi siinä on nitraattia joka suolistossa muuttuu nitriitiksi joka taas ei ole mitenkään terveellistä. Niimpä sanotaan että pinaattia ei saisi nauttia suuria määriä kerrallaan eikä sitä saisi syöttää alle 1-vuotiaille.
Toisaalta pinaatti sisältää erittäin paljon vitamiineja ja omega 3-rasvahappoja. Lisäksi se auttaa vähentämään sydänsairauksien, osteoporoosin ja aivohalvauksen riskiä. Pinaatti on myös täynnä luteiinia joka auttaa ikääntymistä vastaan. Tohtori.fi suosittelee että pinaattia pitäisi syödä n. desi päivässä.

Minä ainakin uskon että pinaatti on ihan hyvästä, ja ihan varmasti rupean sitä käyttämään enemmänkin ruuan laitossa tämän jälkeen. :)

Mukavaa viikonloppua kaikille <3

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...