Wednesday, January 11, 2012

itsetehty inkivääritee

Taisin yöllä murtautua plantakeniin ja syödä sen koko kaktus valikoiman. Olotila oli ainakin sen mukainen aamulla. Ajattelin että kyllä se kurkkukipu tästä päivän aikana menee ohi, mutta loppujen lopuks se vaan paheni. Päätin jättää tän päivän juoksu harkat väliin ja suunnata kotiin. Kävin kuitenkin ensin tyhjentämässä S-marketin kurkkupastilli valikoiman.

Keittelin kotona kattilallisen ihanaa inkivääriteetä ja ajattelin jakaa sen teidän kanssa. Ihan vaan siltä varulta jos mulla oli viimeyönä joku rikoskumppanina..

Inkiväärillähän on hurjan paljon ihan testattuja terveysvaikutuksia. Se kiihdyttää pintaverenkiertoa, nopeuttaa nesteen poistumista (viilentäen siten elimistön lämpötilaa ja vähentäen turvotusta.) Inkivääriä on käytetty myös reuman sekä nivel-ja lihastulehdusten hoitoon. Se auttaa myös vatsavaivoihin ja lieventää kuukautiskipuja. On myös todettu että inkivääri hillitsee pahoinvointia ja luimpa joskus että laboratorio oloissa on saatu viitteitä että sillä olisi syöpäsolujen kasvua hillitsevä ja verisolujen paakkuuntumista ehkäisevä vaikutus. Minä hain kuitenkin inkivääristä tässä tapauksessa apua flunssan karkoittamiseen, johon se myös toimii aika näppärästi. :)

Inkivääriteetä on hirmu helppo tehdä.

Tarvitset yhden inkiväärin


Jonka palastelet pienemmiksi palasiksi kuorimista varten


Kun isot palaset on kuorittu, leikkaa ne pienemmiksi


Heitä ne kattilaan joka on puolillaan vettä ja anna kiehua hiljalleen n. 30min


Kun tee on valmista kaada se siivilän läpi mukiin



Inkivääri on todella vahvaa, joten ei kannata pelästyä vaikka ekalla kerralla ei menisikään ihan putkeen. Jos maku tuntuu liian vahvalta voit laimentaa sitä kuumalla vedellä. Hunaja sopii todella hyvin inkiväärin makeuttajaksi. Jos maku ei siltikään nappaa mutta haluaa kuitenkin hyötyä terveysvaikutuksista, voi inkivääriteetä hyvin sekoittaa ihan normaalin teen joukkoon.

Itse ainakin tein ensimmäisen kerran teestä ihan liian vahvaa ja pelästyin maun voimakkuutta. Olin jo valmis heittämään koko liemen viemäriin, mutta tajusin onneksi laittaa vähän maitoa ja hunajaa joukkoon. :D

Eli siis ohjeet lyhykäisyydessään:
1. paloittele
2. kuori
3. palastele pieniksi
4. laita kattilaan joka on puolillaan vettä ja anna hautua 30min.

Mä taidankin nyt loikata mun jumpiniin, pistää täykkärit pyörimään ja hautautua sohvan nurkkaan näiden kanssa:


Ja tietenkin toivoa että koko tyhmä flunssa häipyis mahdollisimman pian!!!

Mukavat keskiviikko illan jatkot kaikille :)

2 comments:

  1. onko werthers originalit kurkkupastilleja? ;) hahah :D
    Itse en ole - vielä - kipeä, mutta aion kokeilla tuota ensi kerralla kun olen! :D Vaikka en tykkää inkiväärin mausta.. mutta jos se kerran tekee hyvää elimistölle, niin why not!

    ReplyDelete
  2. Okei okei.. Busted :D Mutta kyllä nekin oikeasti toimii! jos on kurkku kipeä, niin kaikki imeskeltävät karkit auttaa. ;)
    Niin ja jos et tykkää inkiväärin mausta, niin kokeile sekoittaa sitä ihan tavallisen teen joukkoon!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...