Saturday, January 14, 2012

omena-paprikakeitto

Kylläpä näitä ruoka ohjeita nyt tulee. Isä unohti mun kameran töihin joten en tänäänkään saanut omia kuvia. Muuten olisin tuonut vaihtelua julkaisemalla pitkästä aikaa kynsikuvia, mutta tehdään nyt näin ja säästetään ne myöhemmäksi. :)

Äiti teki eilen ihan tajuttoman hyvää keittoa meille! Keitot on ainakin näin talvi aikaan tosi ihania, kannattaa kokeilla eri reseptejä.


Omena-paprikakeitto
(laktoositon, 4-5 annosta)

Tarvitset:

6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 isoa hapahkoa omenaa
1 iso punainen paprika
1 prk valio maustettua aura-ruokakermaa

Ohje:

Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio, kuoritut, paloitellut omenat ja paloiteltu paprika. Keitä n. 15 min. Lisää ruokakerma. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku, lisää haluttaessasi ripaus suolaa ja mustapippuria.

Ja valmista! Äiti laittoi vähän vähemmän vettä kuin ohjeessa käskettiin, noin 5dl ja siitä tuli silti aika ohutta. (tai millä termillä sitä kutsutaankaan.. :D) Mun mielestä keitto on just parasta sellaisena, mutta jos joku haluaa paksumpaa niin laittaa vaan vähän vähemmän vettä. Keitossa maistuu voimakkaasti Aurajuusto eli omenan ja paprikan aromit jää aika vahvasti sen alle. Silti tykkäsin todella paljon! Eikä todellakaan ole vaikea ruoka tehdä. :)

Mukavaa iltaa!

p.s Täällä on kuume jo laskenut ja nuhakin alkaa pikkuhiljaa helpottamaan! jeee jee jee

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...