Sunday, January 8, 2012

Lauran jokavuotisen "aloitan terveellisen elämän" ensimmäinen viikko!

Jep, taas se alkaa.

Oon yks niistä miljoonasta muusta jotka aina uutena vuotena lupaa laihduttaa tai alkaa elää muuten vaan terveellisemmin. Mulla tää on yleensä kariutunut siihen tokan viikon kohdalle kun ei enää jaksa kiinnostaa tai on "liian kiire" elää terveellisesti. Nyt päätin ihan oikeesti oikeesti ja uudella innolla vetää tän jutun loppuun asti. Vähän uusin säännöin tosin. En yritä laihduttaa, en karpata, en olla karkkilakossa enkä mitään muutakaan tommosta. Ajattelin enemmänkin skarpata. :D Lisään liikuntaa ja vähennän epäterveellisten ruokien mussuttamista. Karkkia saan syödä _kohtuudella_ n. kerran viikossa jos siltä tuntuu, mut parempi olis ettei sillonkaan. Mä helposti rupeen syömään kaikkea turhaa sillon kun on tylsää, joten yritän pitää sen herkkujen syömisen semmosissa tilanteissa mihin se kuuluu, kuten pikkuveljen synttäreinä, elokuvissa jne.



Päätin alottaa juoksun uudestaan ja halusin vähän apua siihen. Meiän liikuntakeskuksen personal treinerit alotti tällä viikolla juoksukoulun johon mahtu 12 henkilöä joten menin siihen mukaan! Meillä oli ekat harkat keskiviikkona jollon saatiin saliohjelmat ja käytiin ne laitteet läpi. Ens kerralla on kuntotesti ja pieni lenkki. Siitä se sit jatkuu. :) Oon super innoissani!

Ideana olis siis että aina sunnuntaisin kirjottaisin tänne ruoka- ja liikkumispäiväkirjan tulokset siltä viikolta. Ajattelin että se vois lisätä aika hyvin motivaatiota kun te voisitte sit torua jos käy ilmi et oon vedelly pussillisen sipsejä joka päivä. (tuskin! Mut tajuut idean..) Niin ja tietty kehua jos oon suoritunu hyvin koko viikosta. ;) Juoksukoulu kestää 10 viikkoa ja tähän väliin menee sopivasti vanhojen tanssit, joten ei olis yhtään pahitteeks vähän kiinteytyä ja saada iho parempaan kuntoon sitä ennen.



Viikko 1, syömispäiväkirja:

2.1 ma. : aamulla: jugorttijuoma, päivällä makkarakeittoa + lasi maitoa ja illalla omena & ruisleipä ja kuppi teetä. Koko päivän aikana paljon vettä.

Liikunta: Bodystep 1h

3.1 ti. : aamulla jugorttijuoma ja munakas, päivällä banaani + sämpylä ja lasi vettä, illalla Nellie Dellies karkkipussi ja pari kourallista poppareita ja muutama kulaus limsaa. (Käytiin siis turussa elokuvissa!!)

Liikunta: -

4.1 ke. : Aamulla: jugorttijuoma, päivällä kana & vihannes wokkia + raejuustoa ja sämpylä, illalla lautasellinen puuroa. Koko päivän aikana paljon vettä.

Liikunta: pilates 45min, kuntosali 1,5h

5.1 to. : Aamulla jugorttijuoma ja appelsiini raejuusto sekoitusta, päivällä 7 pinaattilettua ja omena, Illalla tortilla. Koko päivän aikana meni paljon vettä.

Liikunta: 1h kuntosalilla

6.1 pe. Aamulla jugorttijuoma, appelsiini ja lautasellinen puuroa, päivällä 6 pinaattilettua, iltaruuaksi spagetti & pekonisekoitusjuttu, iltapalaksi ruisleipä ja appelsiini.

Liikunta: -

7.1 la. : Aamulla jugorttijuoma, maustamatonta jugorttia + persikoita, päivällä appelsiini ja 4 pinaattilettua, iltaruuaksi chili con carnea + paahtoleipä ja iltapalaksi mustikkakeittoa.

Liikunta: 1h sulkapalloa + 15 min juoksumatolla 9km/h ja kotona pikkulenkki 2km.

8.1 su. : Aamulla jugorttijuoma ja appelsiini raejuusto sekoitusta, päivällä broiler suikaleita ja riisiä, illalla ruisleipä ja omena.

Liikunta: spinni tunti 50min.


Ehkä pitäis sen verran selittää että pinaattilettujen suuri määrä johtuu siitä, että ostin yhden paketin hanhikseen ja siitä riittikin ruokaa koko viikoks. Jouduin käkkimään siellä aina päivät jos halusin johonkin jumppaan, koska äiti ja isä pääs lähtemään vasta illalla yleensä.. Appelsiinejakin tuli syötyä aika paljon kun äiti ja isä oli kumpikin kaupassa käydessään tuonu pussillisen niitä.. :D Meillä on nyt siis hedelmä kori täynnä appelsiineja.. Niin ja noi jugorttijuomat jonka juon joka aamu on semmonen pieni pirkan juoma joka mm. edistää vatsan hyvinvointia yms. En tiedä toimiiko ne oikeesti, mut siitä on tullut niin tapa. Eipä ne varmaan mitään haittakaan..
Ainiin, kyllä mä jotain aina juon aterioiden yhteydessä, mutta yleensä se on maitoa, mehua tai teetä, joten en niitä jaksanut lähteä luetteloimaan.

Tän viikon ajan tuli liikuttua ihan hyvin, mutta en varmaankaan näin paljoa ehdi/jaksa kun koulu alkaa taas huomenna. Kattoo nyt miten tässä edetään. :)

Toivottavasti tekään ette ihan kyllästy näihin juttuihin. Kerran viikossa ei kauhean paha tahti ole, ja ainahan nämä voi jättää lukematta jos ei yhtään kiinnosta!

Olis kiva kuulla kommentteja ja ehdotuksia tai ihan mitä vaan koskien koko hommaa. :) Olis kiva myös kuulla aloittiko joku muukin "uuden elämän" näin uuden vuoden kunniaksi?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...